Vidutinio sudėjimo žmogus, sveriantis 70 kilogramų, savo kūne turi apie 15 gramų hialurono. Viena hialurono molekulė gali išlaikyti iki 500 molekulių vandens – tai reiškia, jog hialuronas puikiai sugeria drėgmę ir perskirsto ją po visą organizmą. Hialurono sumažėjimas gali sukelti sąnarių problemas, akių sausėjimą, odos pilkėjimą ir raukšlėtumą. Su metais hialurono organizme natūraliai mažėja (56).
Ciberžolė: 10 neįtikimai naudingų savybių sveikatai
Rekomenduoju: Patentuotas trijų kurkuminoidų komplektas Ciberžolė jau tūkstančius metų naudojama Azijoje – iš pradžių kaip dažiklis, o vėliau ir dėl gydomųjų savybių. Net apie 90% ciberžolės išauginama vien Indijoje. Ciberžolėje esantis kurkuminas turi nepaprastai daug teigiamų savybių sveikatai (51, 52).
Persivalgymo sutrikimas: kaip įveikti nuolatinį persivalgymą?
Persivalgymo sutrikimas – pats dažniausias valgymo sutrikimas, su kuriuo susiduria beveik 2% visų pasaulio gyventojų (1). Šis sutrikimas labiau būdingas moterims nei vyrams. Persivalgymo sutrikimas diagnozuojamas esant bent 1 persivalgymo epizodui per savaitę ir tai turėtų kartotis mažiausiai 3 mėnesius (3, 4).
Imbieras: 11 pagrįstų teigiamų savybių sveikatai
Imbieras – tai iš Kinijos kilęs žydintis augalas, kurio šakniastiebis, dažnai vadinamas imbiero šaknimi arba tiesiog imbieru, plačiai naudojamas kaip prieskonis. 2014 metais visame pasaulyje užauginta 2.2 milijono tonų imbiero – iš jų net 30% Indijoje bei 19% Kinijoje (33).
Stevija: ne tik saldi, bet ir naudinga sveikatai?
Pagrindiniai stevijos junginiai steviozidas ir rebaudiozidas A yra iki 150 kartų saldesni už cukrų. Tenykščiai Pietų Amerikos gyventojai stevijos augalą naudojo dar prieš 1500 metų (17). Šis saldiklis plačiai naudojamas įvairiems gėrimams saldinti – štai net Coca-Cola Life ir Pepsi True saldinti būtent stevijos saldikliu.
Raudonėlis: 5 mokslu pagrįstos įspūdingos savybės sveikatai
Raudonėlis – nepakeičiamas ingredientas graikų ir italų virtuvėje. Raudonėlio pavadinimas kilo iš graikų kalbos, kuris reiškia „kalnų džiaugsmą“. Raudonėlis ypač dažnai naudojamas kaip picos prieskonis. Raudonėlis ne tik puikaus skonio ir aromato, tačiau ir naudingas sveikatai – jis turi net 4 kartus daugiau antioksidantų nei mėlynės. Raudonėlis kaip žolelė jau seniai naudojama įvairiose pasaulio virtuvėse. […]
Kaip numesti svorio: 3 esminiai žingsniai sėkmės link
Yra daug būdų GREITAI numesti svorio. Visgi, dažniausiai tie būdai susiję su nuolatiniu alkio jausmu bei nepasitenkinimu. Jeigu negali pasigirti geležine valia, alkis tave anksčiau ar vėliau nugalės ir dažnu atveju atsisakysi svorio metimo planų. Tačiau ne viskas prarasta – tikrai įmanoma atsikratyti svorio ir be alkio jausmo ar nuolatinio nepasitenkinimo.
Cinamonas: 10 mokslu patvirtintų naudingų savybių sveikatai
Cinamonas atrastas ir pradėtas naudoti dar prieš 4000 tūkstančius metų, Egipte. Tuo metu šis prieskonis buvo labai vertinamas ir laikomas netgi vertingesniu už auksą. Cinamonas buvo prieinamas tik išrinktiesiems, dažniausiai kaip dovana karaliams ar netgi dievams. Šio prieskonio gavyba milžiniška – 2014-aisiais visame pasaulyje buvo išgauta daugiau nei 213 000 tonų cinamono (38). Cinamonas – […]
Makaronai: naudingi ar žalingi?
Makaronai – tradicinis italų patiekalas, kuris, kaip teigiama, pirmą kartą buvo paminėtas 1154 metais Sicilijoje. Visgi, remiantis kitais šaltiniais, makaronai atsirado senovės Kinijoje dar prieš tūkstančius metų (1). Yra apie 310 specifinių makaronų formų ir daugiau nei 1300 jų pavadinimų. Makaronuose daug angliavandenių, todėl itin gausus makaronų vartojimas įprastai nėra naudingas. Be to, juose yra […]
Ar blogai numesti svorio per greitai?
Noras numesti svorio GREITAI yra visiškai normalus. Visgi, tikriausiai jau girdėjai, jog geriau atsikratyti svorio lėtai ir stabiliai. Bet kodėl būtent taip – kodėl LĖTAI geriau nei GREITAI? Todėl, jog remiantis daugeliu mokslinių tyrimų, lėtai svorio atsikratę žmonės įprastai žymiai dažniau išlaiko ilgalaikį rezultatą. Be to, lėtas bei stabilus svorio atsikratymas susijęs su mažesnėmis rizikomis […]
Sekite mus