CLA
CLA. Konjuguota linolo rūgštis. Natūrali, laisvoji riebalų rūgštis. Šios rūgšties nedideliais kiekiais galima rasti mėsoje bei pieno produktuose. Kadangi organizmas šios medžiagos pats susintetinti negali, jos būtina gauti su maistu. Konjuguotos linolo rūgšties papildai dažniausiai gaminami iš dažinio dygmino aliejaus.
Keturios pagrindinės CLA naudos:
• Mažina pasisavinamų riebalų kiekį;
• Greitina riebalų išskaidymą;
• Gerina riebalų apykaitą;
• Mažina riebalų ląstelių kiekį kūne.
Konjuguota linolo rūgštis šiandien yra vienas iš populiariausių maisto papildų skirtų mesti svoriui. Tai yra puiki alternatyva nenorintiems vartoti riebalų degintojų su stimuliantais, pvz. kofeinu.
Norintiems maksimalaus poveikio, rekomenduojama CLA derinti su kitais riebalų degintojais.
Vartojimas. Konjuguotą linolo rūgštį galima sutikti kaip atskirą produktą arba kaip dalį komplekso. Atitinkamai, CLA būna kapsulėmis bei milteliais. Kiekvieno gamintojo produkto vartojimas yra specifinis, tačiau dažniausiai CLA vartojama nuo 1 iki 3 kartų per dieną. Rekomenduojamos porcijos svyruoja nuo 1 g. iki 1,3 g.